Sikrere enn banken er det at rundt juletider trer de beste blant oss frem. De selvutnevnte, biskoper, Marie Simonsen, imamer, Per Fugelli og sympatisumpens omland. Redaktører i våre største aviser ikke å forglemme, som redaktøren i Aftenposten som nettopp gjennom kåring av Oslo-kandidat i handling har fortalt oss hva de (nye) gode norske verdier er (jødehat, homsehat, kvinneforakt osv).

Noen av oss er skeptiske. Jeg er skeptisk til islam, til religion i det hele, også i «religionens» totalitære verdslige form, kjent som fascismen og kommunismen. Jeg er ikke bare islamofob, jeg er fascistofob, kommunistofob, i sum; totalitærofob. Professor dr. med. Per Fugelli knytter begrepet vrangforestillinger til islamkritikere som meg. Vi skaper falske fiendebilder. For Fugelli er faen selv Frp, mannen som under striden om karikaturtegningene i 2006 selv demonstrativ gikk i tog med ytterliggående islamister, de krefter som et godt tiår før hadde krevet Rushdies hode på et fat. De var hans naboer, kunne Fugelli fortelle. Om naboene hadde vært Frp-ere?

Fugelli og andre må gjerne fortsatt synge John Lennons Imagine. Eller dra på 1938- like signingsferd til München i Chamberlains og Mowinckels ånd. Andre bør ikke la seg friste av den totalitære slange. Forbilder er alltid sammensatte og kontrastfylte størrelser, men i dette bør vi heller hente inspirasjon fra en Churchill og en Hambro. Og lære litt av Fugelli når han sier vi bør gi litt mer f... Ja, vi bør gi mer f... i ham og hans flokk av islam fellow traveller.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.