Det har nå pågått en diskusjon i lengre tid, angående inndeling av fylker/regioner i fremtiden, og her verserer det etter min menig mange merkelige uttalelser, både fra politikere og rådmenn.

Det er vel snart på tide at noen av disse personene, legger bort sin GPS, og bretter ut det gamle gode kartet igjen, for det er regioner Norge trenger i fremtiden, ikke fylker, og da bør vi se hvordan kartet ser ut i dag, og spesielt dette med kommunikasjoner som er bygd opp gjennom di siste hundre årene, og hvor går disse i dag?

Som et eksempel kan vi ta innlandet, for her er det noen rådmenn som mener Gjøvikregionen skal bli en utkant av Oslo, og da stiller undertegnede seg undrende sådanne forslag.

Når en ser på Østlandet i en helhet, bør en tenke på følgende muligheter:

Del Akershus i to, legg Harestua, Hakadal, Nittedal, og Bærum til Oslo.

Glåmdalsregionen i Hedmark, legges sammen med østre del av Akershus og Østfold.

Slår en sammen Hedmark og Oppland, så bør en vel se om fjellregionene hører hjemme i en vestlandsregion, og Valdres hører kanskje mer hjemme mot Buskerud enn Oppland.

Hva med vestlandsregionen, har vi ikke et naturlig skille her?

Del Sogn og Fjordane i to ved Sognefjorden.

Nordland, her er det vel naturlig, at alt sør for Saltfjellet legges til midt Norge.

Når vi først skal gjøre om fylkene til regioner, så er det vel litt snevert å bare se på dagens fylkesgrenser, og ikke se på det som er naturlige grenseområder, for et godt eksempel her, er den lange avstanden fra Brønnøysund til Honningsvåg.

Undertegnede har ikke kontroll på hele landet, så dette er bare noen eksempler på løsninger som ser greie ut, men vil med dette ønsker departementet lykke til med jobben, og tror dette vil være til gavn for hele landet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.