Innlandet Høyre ønsker at regjeringen følger de vedtak som er gjort om ulveforvaltning i rovviltnemdene. Vi mener det viktig å holde på dagens bestandsmål, som vi forstår som et maksimumsmål, og at regjeringen gjennomfører forvaltning innenfor rovdyrsona.

Ettersom det nærmer seg jul uten at vi får noen signaler om hva som skjer, er vi sterkt bekymret for om vedtaket i rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold kommer til å bli gjennomført. Saken burde vært ferdigbehandlet for lengst, men vi venter fremdeles på behandlingen i KMD som om det blir uttak av ulv i vinter, og om det blir forvaltning innenfor sona. Vi mener det uttak av ulv i tråd med rovviltnemdenes forslag, og forvaltning innenfor sona, er helt nødvendig for vår troverdighet i Innlandets distriktskommuner. Ulv er ingen truet art, men en art i sterk vekst. Denne økningen i ulvebestanden gjør at stadig flere føler på begrenset frihet til å benytte utmarka som man vil, på grunn av trygghetsfølelse.

Høyres politikk er å verne om eiendomsretten, som vi ikke ivaretar innenfor rovdyrsonen hvis vår politikk i praksis gjør den til et reservat. I høst har statsministeren initiert en dialog mellom KMD og USS for å redusere konfliktnivået, det setter vi stor pris på. Men forvaltningen av rovvilt må skje gjennom vedtak i rovviltnemndene. Ulike partier i en felles regjering må gjøre kompromiss, det forstår alle, men for ulv både som en symbolsak, begrensende faktor i næringsutøvelse og eiendomsrett, og økende utrygghetsfølelse, har vi nådd en grense.

Om nødvendig mener vi statsministeren må instruere KMD slik at vi forholder oss til rovdyrforliket og driver forvaltning innenfor sona for å komme ned på bestandsmålene, som er maksimumsgrense for ulvebestanden i Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.