Det betyr at vi burde være opptatt av arbeidsfolks vilkår, både lønn og andre avtalte goder. Politikerne gjør også en mengde vedtak som påvirker både jobben og alt annet rundt oss.

For mange er det tilsvarende viktig med sykelønn, pensjon, dagpenger og andre tiltak og støtteordninger som velferds-Norge gir oss når vi ikke er i stand til yte 100 prosent arbeidsinnsats og dermed heller ikke har en ordinær lønn å leve av. Velferdsordninger er til for at vi skal kunne delta i samfunnet, økonomisk og sosialt. Det er gunstig for landet.

Dagens regjering vil at hver og en skal sørge for sin egen velferd og at det skal legges mindre vekt på felles løsninger for alle. Privat profitt skal gjelde også på velferd.

Det er også kjent at regjeringspartiene ønsker at fellesskapets verdier skal selges til private (NSB, kraftressursene osv.). Funfact: I 1974 foreslo Carl I. Hagen å selge landets oljerettigheter for åtte milliarder. I dag har disse rettighetene foreløpig en verdi på 8.000 milliarder.

I denne stortingsperioden har det blitt vedtatt en rekke endringer i lover og forskrifter som forringer vilkårene til de som trenger det mest. For eksempel:

Kutt i lønnsgarantiordningen - Karantenetid på dagpenger økt fra 8 til 12 uker - Arbeidsledige mistet feriepengene - Kutt i pendlerfradraget - kutt i barnetillegget for uføre - kutt i ordningen med fri rettshjelp.

Dette er noen få eksempler på det som kan kalles et slag i trynet på «folk flest» fra partiet som hevder de er til for «folk flest». Det er vel ganske frekt? Og alle er vel nå kjent med skattepolitikken der de som har mest har fått 1.600 kroner i skattelette mens folk flest har fått 10 kroner. Dette gjør selvsagt at forskjellene mellom folk her i landet øker.

Samtidig slår et økende antall av verdens økonomer samt OECD, IMF, Verdensbanken og andre fast at «less inequality benefits all» - mindre forskjeller kommer alle til gode. Og land med små forskjeller gjør det best økonomisk. Veldig mange land ser mot Norge i den sammenheng.

Den norske modellen og samarbeidet mellom arbeidsgiverne, arbeidstakerne og staten som er i tråd med økonomenes/ekspertenes råd og som har vært avgjørende for vår velstand, samsvarer ikke med blåblå politikk.

Til tross for rådene fra økonomer og andre eksperter holder altså denne regjeringen fast på sin ideologi og vil dermed svekke norsk økonomi og velferd. Når de nå hevder at de er bekymret for de økende forskjellene her i landet, skjønner alle at det ikke er grunn til å ha tillit til en slik påstand.

Tenk deg om. Fortjener de folk flest sin tillit til å styre dette landet? 11. september kan folk flest sørge for at dette stopper.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.