Venstre-politiker Abid Raja kom nylig med en uttalelse om familievold i innvandrermiljøer. Han er forbilledlig tydelig på at vold i barneoppdragelse er uakseptabelt. Ap-politiker Hadja Tajik har tidligere vært tydelig på at hun misliker å se småjenter med hijab. Hun ser det som en form for religionstvang hun ikke vil forsvare. Det ligger en lærdom både for venstresida og høyresida i dette. For venstresida; vi er ikke «rasister» om vi kritiserer religiøs praksis i enkelte innvandrermiljøer. For ytre høyre; nei, ikke «alle» muslimer er ute etter å tvangsislamisere Europa. Muslimer flest er som andre folk flest. De kan være både bra folk og drittsekker. Det er islamistene vi må ta. Men ikke bland islamister med muslimer flest. Raja og Tajik representerer muslimer flest, samt velgerne som har stemt på dem. Muslimske politikere som står opp mot islamistene bør støttes av alle.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.