Hamar Arbeiderblad hadde 9. august et oppslag om pasienter som ikke møter til avtalt time på sykehuset. Dette er en utfordring, fordi vi ønsker å gi alle pasienter best mulig behandling og oppfølging. Vi oppfordrer derfor pasientene om å gi beskjed hvis de ikke har anledning til å komme til avtalt tid, slik at vi kan tilby timen til andre som venter.

HA framstiller dette som at «folk gir blaffen i sine sykehustimer». Vi vil presisere at det er ulike årsaker til at pasienter ikke møter til avtalt time, både medisinske og andre årsaker. De fleste pasientene tar sine avtaler på alvor og møter godt forberedt når de skal på sykehuset.

HA skriver også at Sykehuset Innlandet «ikke liker trenden». Realiteten er at vi har jobbet målrettet med dette i flere år. Det har bidratt til at andelen pasienter som ikke møter til avtalt time i Sykehuset Innlandet er redusert de siste årene, fra 31.000 i 2013 til 25.900 i fjor. Det er positivt. Det er fortsatt for mange som ikke møter til avtalt time, men utviklingen går i riktig retning.

Vi håper at flere pasienter gir beskjed hvis de ikke kan komme til avtalt tid. Samtidig tror jeg vi som sykehus kan bli flinkere til å spørre pasientene om det er noe vi bør endre for å legge til rette for at flere kommer til sine timer.

Hvis vi får til dette kan våre fagfolk hjelpe enda flere. Det vil også bidra til at pasientene får kortere ventetid.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.