Årets ferietur besto av flere småturer. På reiseblokka sto blant annet en tur, hvor gubben hadde skrevet opp et par, tre ønsker og det hadde jeg. Og de lot seg fint forene. Ikke det at jeg hadde så lyst til å gå på bilmuseum, men hva gjør det vel det? Jeg hadde nettopp oppdaget hvor fint det er med lydbøker. Første boken jeg hørte, hadde jeg attpåtil lest før. Men historien var like god. Jeg så for meg hus og alle folkene som ble beskrevet. Tenk alt jeg opplevde, mens han gikk inne og så på veteranbiler! Samtidig fikk jeg nyte finværet.

Mitt ønske var å kjøre kystvegen fra Göteborg til norske grensa. Enkelt og greit. Så mange idylliske steder, vakre blomster og yrende ferieliv. Anbefales absolutt, avsett god tid.

Turen skulle avsluttes med nok et museumsbesøk, riktignok ute denne gangen. Beskrivelsen fra Facebook var meget kronglete, men vi måtte stole på GPS’en. Vel framme: En hel skog med bilvrak. Går det an? Jeg tuller ikke. Like innenfor svenskegrensa står det nedrustete biler, halve biler, småbusser og skrot. Det var stier opptrådt, slik at en skulle få med seg alt. Til og med folk fra flere steder i Europa var der samtidig som oss. En stor attraksjon.

På dette stedet valgte jeg å ikke gå ut av bilen, tross finværet. Jeg kom på en episode fra jeg var ganske liten. Jeg gikk langs sjåsjeen. Plutselig bråstoppet en bil. Ut fôr ei dame. Så meg i øynene og kalte meg natursvin. Jeg hadde kastet et ispapir i grøfta. Og det sitter altså så godt i mitt hode, at natursvin er ikke jeg. Men her var søppelet altså «fredet».

Mens jeg var mest redd for om jeg skulle møte villsvin i svenskeskogen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.