Hyggelig at Kulvertgjengen takker for invitasjonen til å slå ring om Skibladner når det lir litt ut på våren. Dette vil bli en virkelig stormønstring av alle Skibladners Venner som vi ser fram til med stor glede.

Men hvordan greide de å lese at vi skal slå ring om Åttemetersplanet? Vi inviterte til å stille opp for å verne Hamarbukta og for fortsatt daglig anløp av Skibladner, som er en viktig del av Hamars historie og ikke minst viktig for vår nåtid. Overskriften i invitasjonen var skrevet av en hyggelig debattredaktør. Vi hadde satt som tema: «Hvor er Skibladners venner»? Åttemetersplanet var ikke nevnt.

Kulvertgjengen innser i hvert fall at en vestlig løsning i jernbanesaken i Hamar vil umuliggjøre daglig anløp av Mjøsas hvite svane under anleggstida. Dere kommer med midlertidige forslag og fortjener takk for det, men noen spørsmål presser seg fram i det som dere skrev i HA 2. april.

Vi vil gjerne få svar på følgende:

1. På hvilken måte har Bane Nor sagt at anleggsperioden i Hamar vil «kunne strekke seg opp mot to år», slik dere skriver? Politikerne har fått helt andre og langt mer troverdige signaler om lengden på byggeperioden.

2. Hvordan blir det mulig å entre Skibladner i anleggstida fra «en påbygd trekonstruksjon på den gamle jernbanebrygga som stikker ut fra Ervoldbrygga»?

3. Her anslår dere også en byggeperiode på to år.

4. Har Bane Nor virkelig sagt at «toget forsvinner under bakken utenfor Victoriaundergangen», slik dere ordlegger dere?

5. Det inviteres til å besøke Kulvertgjengens «utstilling» på Storhamarsenteret. Har Bane Nor satt godkjenningsstempel på denne «utstillingen»?

Vi er takknemlig for svar på alle spørsmålene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.