Begrepet «språk» og forholdet mellom nynorsk og bokmål er ikke nevnt i Arbeiderpartiets (Ap) program for denne stortingsperiode. De sier at de vil føre en offensiv språkpolitikk og sikre norsk språk som et fullverdig og funksjonelt språk på alle områder i samfunnet.

Aps Trond Giske presenterte i 2012 forslag fra en arbeidsgruppe om «Kunnskapssamfunnet». Det ble der foreslått en felles karakter i norsk og ikke egen sidemålseksamen. Forslaget ble ikke godtatt av Nynorsk kultursenter v/ direktør Ottar Grepstad. Nå fremmer Høyre i sitt forslag til program for neste stortingsperiode at eksamen og karakter i norsk sidemål droppes. Dette er samme forslag som det Giske kom med i 2012.

Det er å håpe at også Ap nå er moden for å ta inn i sitt program for neste stortingsperiode det forslag som Trond Giske framsatte i 2012. Det vil være en seier for fornuften i norsk språkpolitikk om det på denne måte dannes et solid flertall på Stortinget for et felles norsk skriftspråk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.