Jeg hørte Nils Kristen Sandtrøen (Ap) og Tor Andre Johnsen (Frp) i debatt i på NRK Hedmark og Oppland på radioen 5. februar om privatisering av jernbanetilbudet vårt. Sandtrøen utfordret også Frp-representanten på elektrifisering av Solør- og Rørosbanen, men det unnlot Johnsen å svare på. Han var mer opptatt av kinderegg, vin og pølser. Det kan du tydeligvis få tak i på Gjøvikbanen.

Jeg tror folk i Norge er mer opptatt av at toget går, at det er trygt og billettprisene. Dette har blitt skadelidende av privatiseringen som er gjennomført i Sverige og Storbritannia.

Johnsen vil ikke gå inn i realiteter i debatten om privatisering og forsøker å unngå den ved å kalle den «skremselspropaganda.» Dette prøver Høyre og Frp seg på i svært mange sammenhenger. Det er en kjent sak at regjeringens politikk har fått konsekvenser enten det er snakk om arbeidsmiljøloven, likestilling og skattekutt til de rikeste.

Kinderegg kan være en bra trøst for de yngste, men det er en dårlig trøst om togtilbudet i Norge svekkes. Hedmark er et stort fylke og er tjent med et sammenhengende og felles jernbanetilbud. Privatiseringen vil derimot føre til et press til at mer av jernbanemidlene dras mot dit det er mest lukrativt for blant annet kinesiske selskaper å kjøre tog.

Vi skal bygge landet, ikke privatisere og selge det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.