Hamar Arbeiderblad hadde lørdag den 13. februar et oppslag med overskriften: Oppgitt over tausheten. Dette omhandler Ringsaklistas Helge Vestheim som har bygd uten byggetillatelse langs Næra.

Her er samtlige gruppeledere blitt intervjuet om hva vi synes om dette. Artikkelen starter med følgende innledning: «Oluf Maurud KrF er oppgitt over at Ringsaklistas gruppeleder Helge Vestheim tiet om lovbrudd langs Næra i årevis».

Dette har undertegnede aldri sagt til Hamar Arbeiderblad. Jeg svarte på en sms fra journalisten på to spørsmål om hva jeg som gruppeleder syntes om saken og om det er mer alvorlig at enn politiker har gjort dette. Svarene på disse spørsmålene er korrekt gjengitt.

Det er innledningen jeg reagerer på. Skal Hamar Arbeiderblad være troverdig i denne saken og andre saker forventer jeg at de skriver det som er korrekt og ikke lager en innledning som tydeligvis passer bedre til saken sett fra HA sin side.

Det blir også litt spesielt når HA sin nyhetsredaktør over to sider i samme avis forsvarer dekningen som HA har hatt i alle sakene om ulovlig bygging ved Næra og kritiserer både Ringsaker Blad og Gudbrandsdølen for ikke å ha støttet HA i det de har gjort.

HA må gjerne grave og avdekke saker. Det er pressen oppgave og plikt, men framstillingen må være korrekt. Det var den ikke i denne saken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00