Hva bruker Erling Søstuen tida til? I alle fall ikke til å skille «snørr og barter». Når han i sitt krampaktige forsøk på å forsvare en Ap-politiker, viser han sin uvitenhet. En ting er i alle fall helt sikkert, at om han har førerkort, bør det tas fra han raskest mulig.

Jeg trenger bare å henvise til Lov om veitrafikk (Vegtrafikkloven), § 6 om fartsregler. «Dersom ikke annen fartsgrense er fastsatt ved offentlig trafikkskilt, må det i tettbygd strøk ikke kjøres fortere enn 50 km/t, og utenfor tettbygd strøk ikke fortere enn 80 km/t.» Det vil si at dette er maxfart, og ikke at man må kjøre den hastigheten.

Ellers er det selvsagt helt legalt å ha meninger om fartsgrenser, og det er jo nettopp det som ligger i forslaget om å se på fartsgrensene på enkelte veistrekninger. At Erling Søstuen lever i en annen tid, med dårligere bil, veier og sikringstiltak, ligger vel oppe i dagen.

At «å skille mellom snørr og barter», sier mer om mitt ståsted. Må jeg bare si, at jeg håper da inderlig det, at jeg klarer å skille mellom lovligheter og ulovligheter, som blir blandet inn i denne saken.

Les også
DEBATT Fartsgrenser
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.