Senterpartiet vil ha tjenester nært folk og ta vare på hele Norge. Vi er derfor sterkt imot å tvangssammenslå kommuner, da vi vet at de langsiktige konsekvensene vil bli sentralisering av både sykehjem, skoler, legesenter og NAV-kontor.

Høyres Kristian Tonning Riise gir falske løfter når han «garanterer» at ingen kommuner i Hedmark vil bli slått sammen med tvang. Tonning Riise sier det motsatte av det hans egen partileder forteller. Senest tirsdag 5. september ble Erna Solberg stilt følgende spørsmål av Fædrelandsvennen: Ønsker regjeringen å bruke tvang også i den kommende perioden? Her svarer Erna Solberg at «Det er det altfor tidlig å si noe om. Det beste er som alltid frivillige avtaler. Det er for tidlig å si hvordan det nye kapittelet blir, men det er ingen tvil om at det er behov for et nytt kapittel». Tonning Riise later altså som han kan garantere for at det ikke blir tvang, når Høyres leder åpner for det motsatte.

I vår tvangssammenslo Høyre, Venstre og Frp 31 kommuner og 11 fylker. Som en konsekvens av dette, har disse partiene vedtatt å tvangsnedlegge Hedmark fylkeskommune, og gjøre Hedmark og Oppland til «Region Innlandet». Høyres nestledere Bent Høie og Jan Tore Sanner har begge sagt fra Stortingets talerstol at kommunereformen skal forsette – en kommunereform der tvang har vært brukt som virkemiddel.

Hvis du ønsker tjenester nært der du bor fremfor tvangsammenslåing og sentralisering, bør du stemme Senterpartiet.

Stortingskandidat for Hedmark Sp

Ordfører i Åmot

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.