Trodde nærosingene at de hadde oppnådd respekt og anerkjennelse som ei bygd som har livets rett og verd å satse på?

I tillegg til å være brutalt, er rådmannens uvarslede forslag om å dømme en skole til døden i budsjettbehandling et overtramp mot vanlig saksbehandling i kommunens politiske utvalg.

Om kommunestyret ønsker å se på skolestrukturen, er det en stor sak som krever en skikkelig utredning. Denne saken, med nødvendige konsekvensutredninger, må i så fall legges fram for oppvekstkomiteen for grundig behandling der, og senere i kommunestyret før den har noe i et budsjett å gjøre.

At rådmannen nå prøver å lokke et nyvalgt kommunestyre med mange ferske folkevalgte med på å vedta skolenedleggelse i budsjett, uten forutgående politisk behandling, er ikke greit.

Bevaring eller nedleggelse av grendeskoler er et mye bredere politisk tema enn et tall i driftsbudsjettet.

Jeg håper ordfører gir rådmannen en påminnelse hvem som skal drive politikk, og at eventuelle endringer i skolestruktur i Ringsaker ikke skal skje som en hastesak uten en grundig prosess over tilstrekkelig tid.

At skolesjefen står fram i media med uttalelser som kan påvirke ferske politikere til å vedta en sak som mangler utredning er heller ikke greit.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.