Ordfører Einar Busterud vil jobbe for et bilfritt Hamar sentrum. Jeg og flere med meg har filosofert litt i disse debattspaltene over livet i Hamar sentrum tidligere, sammenlignet med i dag. Hvis politikerne får det som de vil, blir både toget og bilen borte fra sentrum. Da blir det stille og godt for de få som vil sitte å se utover Mjøsa.

Dette mener Einar Busterud om et bilfritt sentrum:

Etter hvert vil el-bilene ta over mer og mer, og sjøl om det sikkert med tida vil bli minst like dyrt å kjøre el-bil som bensin og diesel i dag, vil det i hvert fall bli mindre forurensende. Så legg opp til nok parkeringsplasser i sentrum, så kan det hende det vil blomstre litt opp igjen! Jeg hadde nettopp en tannlegetime, og lette etter plass for bilen.

Jeg prøvde i to gater, der det tidligere har vært greit å parkere, men der var det store røde kryss over parkeringsskiltene, Jeg havnet på Fuglsettomta, men der tok ikke parkeringsautomaten vanlige mynter, som dagens norske 20-kroning. Ikke bare enkelt.

Med tanke på klimaet, er det langt viktigere ting å ta fatt i. Se deg om, og se hva ondskapen i mennesket som Gud har skapt i sitt bilde, gjør med kloden vår, blant annet kapprustingen, som foregår fortere enn noen gang, og med langt farligere våpen. En dag sprekker det helt sikkert, om det blir i morgen eller om ti år.

Da kan vi snakke om klimaproblemer, forurensning og global oppvarming. Og vår tidligere så populære statsminister støtter opp om galskapen, i kraft av sin jobb i Nato, og lojalitet til USA, og vår nåværende statsminister tør ikke å klappe for, langt mindre skrive under på, «Nei til atomvåpen». Amerikanerne har etablert seg på Værnes, og nå har de kastet øynene på Rygge, og hvis de vil komme, så blir de sikkert ønsket velkommen, og vil være med å gjøre Norge til et mer og mer attraktivt krigsmål.

Dette ble et sidesprang litt utenom temaet jeg startet med, men kanskje sier det litt om hvor viktig, eller lite viktig, et bilfritt Hamar sentrum er i den store sammenhengen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00