Hodet opp fra skjermen! Før i tiden pleide barn, ungdom og til og med voksne å være ute mer, kose seg og være sosiale samtidig, men det var før den lille, firkantede saken du har i lomma kalt mobil ble funnet opp.

Hvis du går ut i byen, på en skole eller bare et sosialt sted, vil du ofte se at folks blikk er rett ned på en liten skjerm der de er i sin egen lille verden. Jeg vil bare si at, ja det er lov å sitte på mobilen, men det å ha den i hånda, foran ansiktet hele tiden er ikke så bra. Selvfølgelig gjelder ikke dette alle. Det er fortsatt ungdom den dag i dag som er sosiale, men når det er sagt er det ikke kjempemange av dem.

Jeg sier jo ikke at det ikke er greit å titte innom snapchat, facebook, twitter, meldinger osv., men husk at det alle kaller «sosiale medier», er ikke sosialt i det hele tatt. Pass på hvor lenge du er usosial på de sosiale medier. Nå er det sikkert mange som tenker «Ja men det er ikke så farlig da, jeg får jo snakket med vennene mine», men hvis du ser det selv utenifra, utenfor den lille rammen med lys, så ser du at det er noe av det mest usosiale som finnes.

Jeg må si at hvis jeg får besøk hjemme hos meg av en venninne, så har vi det ikke så morsomt som å gå tur eller snakke eller noe, vi sitter på hver vår lille mobil eller pc, usosiale. Omtrent det eneste vi gjør når vi prater sammen er at vi viser hverandre et bilde på facebook eller en video på YouTube. Er det dette vi kaller sosiale medier? Sosiale? De fleste har jo et bilde av hvordan dagens ungdom er, og da kommer ofte det med mobil opp og at mange av de kan være usosiale eller uhøflige.

Jeg prøvde noe for ikke så lenge siden jeg. Jeg gjorde det nesten alle gjorde før i tiden. Jeg så opp og sa «Hei.». Jeg foreslår nå at du senker skjermen, legger mobilen eller pc-en bort og se rundt deg. Legg bort det jeg nå vil kalle usosiale media og bli sosial. Gjør en forandring.

14 år

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.