Ser i HA 27. juni at Rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold mener at raskere sauer ville gitt mindre tap. Men jeg er av den oppfatning at det heller er raskere jegere som vil gi færre tap av sau. For det forunderlige skjer, at når ulven har vært på ferde og drept en hel del med sau, så må en gjøre noe så tåpelig som å søke om å få felle ulven.

De som eventuelt, etter forgodtbefinnende gir en slik tillatelse, forstår vel ikke at ulven ikke står og venter, til en slik tillatelse er gitt og jegerne er på plass.

Jeg tror absolutt at saueeierne er bedre kvalifisert til å bedømme situasjonene når det gjelder ulveangrep, enn de som sitter på et kontor og skal bedømme om ulven har forbrutt seg og gått ut av sin tillatte sone.

Godt at det ikke er slik at politiet må søke om å få tillatelse for å kunne fakke en forbryter etter en ugjerning. Så slik sett er nok ulven prioritert.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.