Norge trenger et sunt og bærekraftig landbruk, ikke det subsidiesluket som Ap har skapt fra krigen og frem til nå.

Det investeres nå mer i norsk landbruk enn det ble gjort under de rødgrønne. Reguleringer og kvoter fjernes slik at det blir mulig for norske bønder leve av sin produksjon.

Flere heltidsbønder bidrar til å sikre kompetansen i landbruket, styrker stoltheten hos bøndene, og bedrer kvaliteten på matproduksjonen

Sosialistenes løsning for å bevare gårdsbruk, arbeidsplasser og bosetting har vært nærmest å forby lønnsomhet i landbruket gjennom strenge reguleringer av for små kvoter. Mens tidligere regjeringer har gjort norske bønder til statens leilendinger, totalt avhengige av statens almisser, har antallet som har lagt ned gårdene sine og forlatt bygdene bare økt.

De to årene Frps landbruksminister Sylvi Listhaug har fått gjennomføre sin politikk, har imidlertid dette snudd, og inntektsøkningen har vært mellom 7 og 8 prosent - langt over lønnsveksten til resten av samfunnet.

Norske bønder belønnes med Frps landbrukspolitikk for å produsere mer. Mens sosialistene betalte bare for noen får dyr per gård, får nå bøndene betalt for alle dyrene de har på gården. Mens bøndene under sosialistene bare fikk ha halv kyllingkvote, kan bøndene nå benytte seg av investeringer i driftsbygninger og utstyr hele året. Mens sosialistenes melkekvoter kun tillot bøndene å utnytte en brøkdel av melkerobotene sine, har landbruksminister Listhaug åpnet for kvoter som gir optimal utnyttelse av bøndenes utstyrsinvesteringer.

Mot dette bakteppet er det uforståelig at noen tegner et bilde av krise i norsk landbruk, når realiteten er at optimismen i næringen knapt har vært større.

Det blå/blå landbruket gjenreiser den norske bonden som næringsdrivende som kan bidra til samfunnet på en positiv måte ved å drive rasjonelt og lønnsomt i et marked fritt for statlig reguleringer og tvang.

Jan Olav Nybruket

Gruppeleder Stange Fremskrittsparti

Truls Gihlemoen

Listekandidat Stange Frp

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.