Islam som religion er ikke problemet. Det som ikke kan aksepteres, er Islam som en politisk- og lovgivende makt. Det gjør islam til en stat i staten. I Norge har vi muslimer på Stortinget, det synes jeg er i tråd med vårt demokrati. De taler vel om sin religion som fredens religion. Det tror jeg dem på, men de må ikke late som om lover og politikk ikke er en del av den samme religionen.

Skal islam ha en plass i det norske samfunn, må islam tilpasses vårt samfunn. På samme måte som prester i den kristne kirke får sin utdannelse i menighetsfakultet, må også de muhammedanske imamer få sin utdannelse i et norsk fakultet. En utdannelse tilpasset vårt demokrati.

Imamer som har fått sin lære i islamske stater, har ikke den lærdom som kreves i vårt samfunn. De ligger 1400 år bak vår samfunnsutvikling og kan ikke få lov til å spre sitt undergravende budskap i vårt demokrati. Oppholdstillatelse for imamer må trekkes tilbake hvis de fortsetter og spre diktatorisk og anti-demokratisk budskap.

Moskeene må også tilpasses norsk likestilt samfunn. Her har likestillingsombudet en jobb å gjøre. Den kvinnefornedrende sideporten i moskeene må mures igjen, der den finnes. Det muslimske menighetsfakultetet må også ta inn kvinner. Om 10 år bør Norge få sin første kvinnelige imam.

Hvor er kvinnesakskvinnene? Jeg har til gode å se demonstrasjoner utenfor moskeene og storting. Eller i 1. mai-toget. Er det slik at de ikke ser en medsøster som er pålagt usynlighet? Kan noen vekke vårt likestillingsombud?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.