Meninger

Det er fristende å sammenligne Stange kommunes ambisjonsnivå for utvikling av Tangen med den daværende IBM-sjefen Thomas J. Watsons uttalelse fra 1943.

Mens ordføreren er opptatt med å skåle i fruktsjampanje på Innlandsporten, venter lokalmiljøet på Tangen på kommunalt initiativ til tilrettelegging for boligutvikling.

Interessegruppen «Tangen i Hedmark» møtte nylig kommuneadministrasjonen og ordføreren for å følge opp utviklingsplanene etter plansmia på Tangen våren 2013. I møtet fikk de beskjed om at det ikke er nødvendig med planer for fremtidig styrking av infrastrukturen på Tangen. Tangen kan ta imot 150 nye enheter, det er nok, var tilbakemeldingen fra kommuneledelsen.

«Ambisjoner om økt boligutbygging på Tangen de kommende årene er avhengig av at kapasiteten på vann- og avløp i kommunen økes. Utbygging på Innlandsporten tar mye av den gjenværende kapasiteten i området, og legger dermed begrensinger på hvor mye man kan bygge på Tangen. Samtidig er det behov for utbygging av bredbånd i området. Investering i kommunal infrastruktur er en avgjørende faktor for boligutvikling og vekst på Tangen, og bør tas stilling til parallelt med at Kommunedelplanen kommer på plass», heter det i Norconsults rapport fra Plansmia.

Tangen-sokningene som deltok på «Plansmie på Tangen», hadde ikke kastet bort vårdagene i 2013 mer i solveggen og sett snø smelte, enn hva de tilsynelatende gjorde ved entusiastisk å stille opp på det de fleste tok som et løfte om fremtidig kommunal satsning på innlandsperlen Tangen. Utbyggerne flykter mens Tangen-tilflytterne uteblir. Stedsanalyser, plansmier og reguleringsplaner har ingen verdi uten påfølgende handling. Det politiske prosjektet Tangen trenger fremdrift, ikke profetier eller flere innholdsløse planer.

Drømmen «destinasjon Tangen» er utsatt til togene tuter for Tangen stasjon i 2023. Uten tydelig politisk engasjement og oppfølging venter sju nye år uten en grunnmur i Vikslia, mens

Jernbaneverket omgjør jordene rundt til landets største brobyggeprosjekt.

Stange Frp støtter Tangen-sokningenes krav om fortgang i planleggingen av vann og kloakk til Tangen. Med utviklingen av Innlandsporten som en handelspark unik for regionen, etablering av dobbeltsporet jernbane med rask reiseveg til Gardermoen, Oslo, og regionhovedstaden Hamar, og ikke minst Tangens unike, naturskjønne omgivelser og nærhet til Mjøsa, står Tangen og regionen overfor en utviklingsmulighet få har tatt innover seg.

Det er ikke rom for lokalpolitikere til å sole seg i glansen av gjennombruddet for Innlandsportens etableringsplaner. Etableringsplanene markerer tvert imot startskuddet for fornyet innsats fra Stange-politikerne for å tilrettelegge for byggetrinn to på Innlandsporten, utvikling av Tangenhalvøya til bolig og hytter, og styrke tverrforbindelsen mellom Tangen og Gata. Den jobben starter nå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.