Trond Svendsen tok opp mobbing i Debatt HA 30.4. Det var et riktig innlegg i «grevens tid».

Sammen er vi sterkere enn den som står mer eller mindre alene. Mobbing skjer bare overfor den som ansees for den svake. Mobbere er feige, og de mobber aldri den som er sterkere eller har mer makt enn en selv. På grunn av den rivende utviklingen vi har hatt innen IT-bransjen og prisene er kommet på et nivå, som de fleste kan klare, har det tatt helt av med mobbing av alle kategorier mennesker, unge og gamle.

Les også: Aller stillest er den snille stemmen

En trenger ikke så mye mellom ørene i dag, for å kunne skrive innlegg i aviser eller sende tekstmeldinger.

For å minimalisere hat innleggene, burde media opplyse om vedkommendes e-postadresse og fullt navn og alder, eller helst ikke distribuere det.

Hatmeldinger kommer aldri fra en person med intellektet i behold, det er som regel en person som har mistet eller aldri vært i besittelse av et normalt intellekt. Det burde være forbundet med skam å være den ansvarlige for hatmeldinger. Prøv heller å sette deg inn i vedkommende eller folkeslagets situasjon. Tenk: «Det kunne ha vært meg»!

I min barndom og ungdom kan jeg ikke huske at noen ble mobbet fordi foreldre ikke var rike. Selvsagt var det merkbare forskjeller, men en var ikke opptatt hva reklamen reklamerte, for det var svært lite reklamepåvirkning.

Før og under krigen hadde ingen TV, noen hadde radio, før den måtte innleveres og svært få leste «Fritt Folk».

I dag er det for meget påvirkninger fra dem som har noe selge. Det gjelder utseende, klær, hus, transportmidler, sportsutstyr mm

Vi tenkte ikke så mye hvordan vi så ut, om klærne var «fine» og vi måtte bruke beina for å forflytte oss.

Det var på en måte en bedre tid å være «fattig»da enn nå.

Til slutt. Det skal en god rygg til å bære «gode» tider. Det følger ikke kultur med mer materielle goder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.