Innlandet har mange gode museer som på en utmerket måte har tatt vare på vår historie. Oppdraget for museene er å skape interesse og formidle historien til publikum. Kunnskap om fortia skaper identitet og stolthet. Internett har skapt nye muligheter. Museene kan besøkes med mobiltelefon.

I arkiver og i private samlinger finnes store mengder med gamle fotografier som viser vanlige folk i hverdag og fest. Utfordringen er ofte at vi ikke har identifisert personene. Derved blir materialets verdi sterkt redusert. Identifiseringsarbeidet blir vanskeligere jo lenger man venter. Derfor er det viktig at materialet gjøres tilgjengelig for publikum, for å identifisere navn, sted og anledning. Dette er et arbeid som det haster med å få gjennomført. Arbeidet koster museene tid og penger, men skal vi rekke å ta vare på kulturskattene trengs det handling.

Innlandet Høyre vil øke innsatsen for å styrke innhenting, dokumentasjon og formidling av fotografier, noter, film og lydklipp, og også bidra til at bildemateriale fra lokalavisenes arkiver blir gjort tilgjengelig for befolkningen digitalt. Dette er samtidshistorie som knytter oss inn i historien og binder oss sammen i en felles identitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.