Påstandene fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner om økt demokrati og bedre tjenester, er for lengst avslørt som en gedigen bløff. Dette har jeg selv skrevet om i flere andre lokalaviser.

Kommunereformen dreier seg om en gedigen maktoverføring fra folket til sentrale politikere, byråkrater og de frie markedsliberalistiske kreftene som ønsker å få flest mulig lover og regler fjernet for å oppnå maksimal profitt på borgernes og samfunnets bekostning på alle områder. TISA er ingen frihandelsavtale med tjenester, men en ren avreguleringsavtale da bare ca. 4.5 prosent dreier seg om handel.

Påstandene fra TISA-forkjemperne Høyre, Frp, Ap, Venstre og KrF om at TISA vil skape flere arbeidsplasser har ved etterprøving heller ikke vist seg å holde mål. Skal TISA-avtalen fungere optimalt må derfor borgernes innflytelse over sentralpolitikken og lokalpolitikken fjernes, og at derfor utøvelse av politikken må overføres til profesjonelle politikere og byråkrater som spiller helt på lag med storkapitalens interesser. Folket må kun reduseres til lydige konsumenter for å sikre storkapitalen maksimal profitt.

Andor Normann spør seg om regjeringen og støttepartiene nå vil bruke makt for å tvinge fram kommunesammenslåinger. Da er det greit å vise til statsminister Erna Solbergs uttalelse etter avstemmingen om Brexit i England der hun uttaler følgende til NRK Dagsnytt: Jeg mener jo at vi skal alltid ha stor respekt for at når man spør folk om råd, og får et råd så respekterer man det. Det regner jeg med at britiske politikere kommer til å gjøre.

Hvis defor regjeringen, fylkesmennene og sammenslåingskåte lokalpolitikere som ønsker å trosse folkeviljen ønsker å bli betegnet som noen notoriske hyklere og dobbeltmoralister som preker moral for andre, men selv bedriver umoral, bør man uten diskusjon respektere resultatet av folkeavstemningene her på hjemmebane. Fylkesmennene er jo statens representanter, og bør derfor ta Solbergs uttalelse til etterretning. HA bør nok konfrontere fylkesmann Sigbjørn Johnsen med Erna Solbergs uttalelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.