Burde nynorsk være valgfritt å lære? Jeg som går i niende klasse lærer både fransk, engelsk og norsk. Å lære nynorsk er ganske unødvendig og det setter mer stress på ungdommer.

Dette gjelder både for folk som vokser opp med bokmål eller nynorsk som hovedmål. Jeg som bor på Østlandet vokser opp med bokmål som hovedmål, men nå må jeg ha nynorsk som sidemål.

Vi lærer allerede så mye på skole og hver eneste ungdom har noe de sliter med i hverdagen. Så hvorfor skal vi gi mer stress til ungdommer ved å lære dem noe som burde være frivillig.

Når du skal finne ut hvorfor nynorsk er nødvendig står det som oftest at du trenger det i fremtiden og du får bedre jobbmuligheter, men burde det ikke være frivillig – for dem som ikke er interessert i nynorsk skal i hvert fall ikke få en jobb som har noe med nynorsk å gjøre.

Vi som ungdommer trenger motivasjon til å lære. Jeg har motivasjon til å lære meg nesten alle fagene på skolen fordi jeg vet at jeg trenger det i fremtiden, men når jeg selv vet at jeg ikke skal bruke det blir jeg demotivert og bruker tiden til å klage istedenfor å lære.

Ungdommer sliter allerede med alle fagene de har.

I stedet for å lære noe vi aldri kommer til å bruke, hva om vi fikk mer hjelp på fag som faktisk er viktig å lære? F.eks. engelsk er det viktigste språket i verden og det er fortsatt mange som sliter med å lære seg engelsk eller norsk.

Norsk bokmål er vanskelig nok og det hjelper ikke med mer unødvendig ting å lære seg. Vi ungdommer er den neste generasjonen så hvorfor får vi ikke velge om vi vil lære nynorsk eller ikke?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.