Wikipedia sier: Medisterfarse er et næringsmiddelprodukt som er underlagt Mattilsynets krav til definerte kjøttråvarer. Medisterfarse skal være fremstilt av kjøtt og fett fra svin. Det er ikke tillatt med andre kjøttråvarer i produkter som kalles medisterfarse.

Farsen består av medisterdeig som er spedd, og kan inneholde maks 23 prosent fett.

Da jeg var barn og ungdom, så hadde mange bakgårdsgris, også vi.

Vi slaktet gjerne til jul og sendte gjerne deler av slaktet til maling til farse. Råvarene kom altså fra grisen. Vi brukte gjerne kylling og kaninkjøtt i sylta, men aldri i farsen.

Undertegnede ble derfor meget overrasket i dag ved kjøp av medisterfarse fra Børresen på OBS. Hvor det i varedeklarasjonen sto at det var laget av svin og storfe. Blir da ikke da feil å kalle det medisterfarse?

For meg personlig, betyr det ingen ting, men da jeg er gift med en buddhist, som ikke spiser dyr med hår på av religiøse årsaker, så er dette av betydning.

I disse tider med Islam, Halal-slakt og svinekjøtt, som blir slått stort opp i media, om hvor dårlig og umoralsk vi behandler muhammedanere, så hva da med buddhister og andre? Hvor er moralen i dette?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.