Er gruppen «Dobbeltspor snarest» troverdig?

Sjefredaktøren i HA konstaterer at «Dobbeltspor snarest» er en Arbeiderparti-relatert gruppe. Hadde opprettelsen av gruppen kommet i god tid innen valget, ville de kanskje ha påvirket kommunevalget til fordel for Arbeiderpartiet, slik at utfallet av valget hadde blitt et annet, spør Carsten Bleness.

Redaktøren setter også som overskrift at om formålet til de to jernbaneaksjonene ble oppfylt, ville det være en lykke for byen. Altså å få jernbanen til byen i 2024, og samtidig lagt bort fra strandsonen.

Les også lørdagskommentaren: Jernbanedebatten inn i en ny fase

Vi tenkte umiddelbart å ta kontakt til «Dobbeltspor snarest» i den hensikt å etablere et eventuelt samarbeid, og begynte å studere innleggene på Facebook og hvem som sto bak gruppen.

Da listen av underskrivere og styremedlemmer brakte for en dag en rekke navn som allerede er kjent for deres synspunkter til fordel for et vestlig alternativ, unnlot vi å ta kontakt. Synspunktene som står klart og tydelig for et av de vestlige alternativene, har kommet til uttrykk ved folkemøter på Gregers, i avisspaltene eller på sosiale medier.

Vi får øye på den samme tilbakeholdenheten som Arbeiderpartiet viste opp til valget, men hvor deres seniorgruppe tordnet frem med deres standpunkt for vest. Har gruppen «Dobbeltspor snarest» allikevel en preferanse, siden mange av deres underskrivere og flere styremedlemmer er klare tilhengere av vest-alternativer?

Les også
DEBATT Les lørdagskommentaren.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.