Flere barn liker ikke lekser, og sier at de ikke lærer noe av dem. Og det er jo hele grunnen til at vi har dem, ikke sant?

Et av de mest brukte argumentene er at det tar opp fritid. Det er sant. Men ikke bare for barna, men for lærerne også. Det er jo de som må finne oppgaver for elevene å gjøre, forklare dem og rette leksen.

Det er nok fortsatt verst for barna. For det er veldig mye stress i sammenheng med lekser, som å få dem ferdig i tide. Da sier mange at det handler bare om å ha gode leksevaner. Det er en del av det, men det handler ikke alltid bare om vanene til en person. Det kan også forårsakes av at man er deprimert. Og andre ganger at man har så mye angst for å få alt ferdig.

Forestill deg at du er en elev. Du begynner skoledagen på mandag, og får med deg en del lekser å gjøre hjemme. Du har også en eller flere prøver du må øve på når du kommer hjem. Neste dag skjer det samme, samme med neste. Hele uka (for det meste med unntak av helg og ferie). Hver uke. Er det så rart at mange barn/ungdom er deprimerte og/eller har angst når det hele tiden føles som om man går i sirkel?

Man kan også spare litt penger, ikke så veldig mye men fortsatt noe, fordi vi ikke trenger å drasse med oss en tung sekk hvor enn vi går. Pennalet kan vi ha på skolen, og en matpakke er ikke så vanskelig å ta med seg. Ryggen slipper også å gjøre vondt på grunn av bøkene.

Og så er det hele «grunnen til dere har lekser er for å lære bedre». Det trengs ikke. Vi kan ha noe få flere prøver. Og så kan vi ha en time lengre på skolen. Men hva skal vi gjøre da?, spør du kanskje. Vi kan ha en skrivebok der vi skriver ned målet for hver time den dagen, og gå igjennom den i siste time, samt som skrive ned det vi har lært.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.