Jeg er enig med Tor Egil Mauseth, det var først etter 1976 at ulven av uforståelige grunner igjen begynte å dukke opp på forskjellige steder i Norge, etter at den av nødvendige grunner ble utryddet siste halvdel av 1800-tallet.

Jeg husker den første ulven som ble observert i Oppland. Det var en halvtam ulv som ble sett rekende etter vegen mellom Gjøvik og Lillehammer, hvor folk som reiste på jobb om morgenen stoppet og ga mat fra matpakka si. Ellers kunne en lese om noen hybrider som plutselig dukket opp i Østfold, og etter hvert ble ulv observert over store deler av landet, etter at den hadde vært borte i ca. 100 år. Er noen virkelig så naive at de tror disse kom hit på egne bein?

Jeg tror jeg kan si at jeg er over middels interessert i hva som har skjedd i norsk natur, da jeg blant annet som jeger har fartet mye i skog og mark i over 80 år. Ja, helt siden jeg som smågutt trasket med far på bærplukking og lignende. Jeg har også i mange år drevet med sau og har av den grunn fulgt godt med i de økende problemene denne nyetablerte ulvestamma, sammen med andre store rovdyr som også er blitt fredet, har forårsaket for sauebøndene, reineiere og våre hjorteviltstammer, etter at de plutselig dukket opp av intet på forskjellige steder etter 1976.

Dette kan en også lese mer om i bøkene «Utsetting av ulv i Norge og Sverige 1976-2001» og «Ulver i Mosen», med undertittel «Illegal utsetting av ulv i Norge og Sverige» av Lars I. Toverud, og i boken «Vargmannens testamente» av den svenske forfatteren Nils Norlen. Jeg har aldri sett at noen har prøvd å bestride det som kommer fram i disse bøkene.

medlem FNR

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00