Litt rart å lese avisene 24. mai. I Ringsaker Blad skrives det at nesten alle fagforeningene går inn for et felles akuttsykehus, og at det må ligge nær Mjøsbrua. Akkurat hvor er ikke diskutabelt ennå skjønner vi.

En legger vekt på å få samlet fagmiljøet til beste for pasienten, få samlet dyrt teknisk utstyr som stadig er i utvikling på en plass, og spare døgnvakt som det nå er på de sykehusene vi har og som er i drift. Situasjonen er noe forandret fra det den var for en tid tilbake skrives det.

Les også: Merkverdigheter eller logikk fra Enger? 

I motsetning til dette er overskriften i Hamar Arbeiderblad «Hårreisende utspill fra styreleder Enger». Foreningen for tre akuttsykehus i Oppland sier at de setter sin lit til de lokale politikerne, og at det også i Hedmark er noen som er imot dette planlagte akuttsykehuset ved Mjøsbrua, og ønsker Elverum sykehus som nytt hovedsykehus. Enger burde ha tidd stille med sin mening om dette foreløpig skjønner vi at de mener.

Les også: Anne Enger vil til Mjøsbrua

Denne plassen for nytt sykehus må en tro blir på Moelv-siden, kanskje vanskeligere å få til stor nok plass på Oppland-siden? Følgelig ønsker noen av oss modøler å få beholde Moskogen og de fredelige badeplassene ved Mjøsa for oss sjøl, fritt for stor trafikk og helikopterdur. Vi synes at Rudshøgda måtte være en fin plass. Der er det en tomt som kommunen har satt av til dette eventuelt, og som er litt større enn den i Moskogen. Der har en vei og jernbane like ved, og en trafikk som vil forstyrre idylliske lille Moelv noe mindre enn i Moskogen. Der er det kanskje også mer plass til privat bebyggelse. Dette blir vel tatt med i denne konsekvensredgjørelsen som skal utredes, må en tro.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.