Anna Kathrine Kristiansen kommer med kritikk av mitt innlegg om en verdig død. Det er ofte lurt å lese et innlegg to ganger.

Hun plukker en halv setning her og setter sammen med en halv setning der og skriver: «Når døden banker på er sult og tørst det første som forsvinner.»

Jeg skrev: «Når døden banker på er det greit å slippe den inn, om livet er til ende.»

Jeg skriver også: «Mange pårørende er redd for at mor eller far skal sulte/tørste på dødsleiet. Det er ikke tilfelle, sult og tørst er noe av det første som forsvinner på dødsleiet, Kroppen er i ferd med å avslutte sine prosesser. Å sette intravenøst eller gi sondeernæring er en plage for pasienten og vil ikke være til noen nytte.»

Som sykepleier kjenner hun sikkert de fysiske tegnene på at døden snart vil inntre. Å sette intravenøst da er unødvendig og en plage for pasienten. Blodårene er i ferd med å klappe sammen og lekker. (Blåflekker til lavtliggende områder) Det vil ikke skje noen oppsuging.

Jeg skrev også at det skal gis god og lindrende behandling til døden er et faktum. Og selvfølgelig skal stell av den døde skje med omsorg og verdighet. Vi er antagelig ikke så uenige, og begge har pasientens beste i tankene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.