Jeg bor i svarteste Furnes bygda i helling mot Jessnes. Jeg husker ikke årstallet helt eksakt, men det måtte være for ca. ti år tilbake. Jeg skulle hendte avisa i postkassa nede ved hovedvegen. I spornø hvor det ikke var kjørt la jeg merke til noen dyrespor, som hadde retning mot inngangsdøra.

Jeg tenkte for meg selv, hvem er det i nabolaget som har så stor hund. Et par dager senere fikk jeg svaret, toget hadde kjørt i hjel en ulv like nedi her. Som analogi glemmer jeg aldri han vesle pene gutten med navn Johannes i Valdres, som på skoleveien hjem etter å ha forlatt skolebussen, måtte han gå skogleis og passere en hundegard. Hundene brøt seg løs og angrep Johannes. Følgen ble at Johannes nærmest ble spist levende. Når matfatet blir tømt for sau, hjortedyr og elg med flere, hvem er da ulvens neste føde. Det kan man lure på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.