Det er tungt å ta menneskeskapte klimautfordringer på alvor, når ingen andre gjør det.

Forrige gang Energi- og klimaplanen ble vedtatt i Ringsaker kommune var i 2010, da var det en styringsgruppe med ALLE politiske partier representert. Rådmannens forslag til vedtak for den nye styringsgruppa for den ny Energi- og klimaplanen 2019 ble satt til Oppvekstkomiteen. Dette under skalkeskjul at komiteene hadde for lite å gjøre, og slik ble det. Det betyr at styringsgruppa til kanskje den mest viktigste utformingen i samfunnet vårt blir redusert fra 100 prosent til 40 prosent tverrpolitisk deltakelse, på åtte år. Kanskje en liten demokratisk vekkelse for noen.

Hvem er disse fire politiske partiene, som på kommunenes hjemmeside sier sitter med faste medlemmer i Oppvekstkomiteen, som representert den nye styringsgruppe for Energi- og klimaplanen i kommunen vår?

Ja nå skal du få se, det er Arbeiderpartiet og Høyre som virker for en konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De ser fortsatt en fremtid med olje og gass de neste 50 kanskje 100 år fremover i tid. Selv om all forsking tilsier at mye av olja MÅ bli liggende. Høyre er jo også sammen med republikanere i USA de enste politiske partier som har innsatt klimafornektere i Regjering. Senterpartiet er også med, som ser etter samarbeid med Høyre i tidligere så rød/grønne Trøndelag. De er også lei av å bli stemplet av miljøeliten som klimaverstinger! Lurer på hvorfor. Ringsakerlista er siste parti som ikke er representert nasjonalt, som har mye mindre politiske muskler enn oss andre som er representert på Stortinget. Så der har du de fire politiske partiene som skal utforme våre nye Energi- og klimaplaner for Ringsaker kommune.

Jeg ble med i politikken fordi jeg ser at vårt enorme ressursforbruk ødelegger den kloden vi bor på, og vi i Miljøpartiet De Grønne ser på klimaendringene som vår tids aller største trussel.

Ordføreren vår har sagt at alle politiske partier skal få komme med innspill, men vi får se om vi bare blir invitert til perrongen når toget er gått. Faktum er at Ringsaker MDG ikke er representert i den nye styringsgruppen til Ringsaker kommune sin Energi- og klimaplanen, det skulle vel bevise mitt poeng om hvor prioriteringen ligger i politikken.

Gruppeleder Ringsaker MDG

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.