Det er lagt fram et statsbudsjett hvor det må tas grep for å finansiere den store migrasjonstrømmen til Norge. Her må de fleste bidra mer eller mindre, og «pålagte» tjenester i vårt velferdssystem får svi.

Så kan man gjerne debattere, være enig eller uenig i de grep som gjøres. Men jeg tror at man her må se på forebyggende tiltak, som ikke lar seg løse over natta.

De fleste grupper må være med på å betale regningen for denne snillismen og naiviteten, som våre politikere har innført. Alle må indirekte være med på å betale for «moroa», men politikerne som står ansvarlig, slipper lettvint unna. De burde gå i front som et godt eksempel, men moralen svikter ved egen lommebok. Dette gjelder på alle nivåer i det politiske liv.

Deres godtgjørelser ligger i det øvre sjikt, så hvorfor ikke yte for eksempel 10 prosent av deres godtgjørelser og partistøtte, enten permanent eller tidsbegrenset. Det er også godt kjent at deres «frynsegoder», ligger godt over normalen i forhold til hva mannen i gata opplever.

At denne gruppen slipper så lett unna, er med på å øke politikerforakten og senke valgdeltagelsen. Deres skjerming av egne godtgjørelser, som «tur og lysttur», dietter, pensjoner og egen lønn, er skammelig overfor gruppen som har valgt dem. Men jeg antar at ingen tør eller vil, ta denne utfordringen til å endre dette.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.