Meninger

Fire gruppeledere i Ringsaker kommunestyre har visst ikke merket seg at flertallet som vedtok utbygging utgjorde en stemme! Skulle man ved neste korsveg komme til et annet standpunkt, tror jeg ikke verden raser sammen av den grunn! I enkelte saker er man delt på midten, en slik er dette. Faktisk tror jeg kommunens politikere vil stige i anseelse dersom man snudde. Personlig er jeg lei av politikere som hakker på hverandre og nekter å innrømme at motpartens løsning er bedre - og mange andre vet jeg har samme syn.

Det påstås også at protestene først og fremst kommer fra oslofolk i Tesla som leker naturvernere! Dette blir da veldig useriøst å si av en politiker! Strengt tatt vet vi vel ikke nøyaktig hvem som protesterer. Sannsynligvis er det fortvilte friluftsfolk fra hele Østlandet, deriblant fra Ringsaker. Personlig kan jeg faktisk ikke huske å ha snakket med en eneste hedmarking siste året som har vært for utbygging.

Fortsatt er det faktisk en politiker som ikke har oppfattet at området virkelig er populært. Som flittig bruker og etter hvert som eier av ei hytte ved Heståsmyra fra 1957, har jeg hatt - og har - en viss oversikt over bruken av området. Trolløypa/Fjelløypa til Nordseter går gjennom området og har alltid stor vintertrafikk. I tillegg brukes hele området i høytider og helger dersom været er bra. Og særlig brukes området ekstra flittig dersom det er sol, men vind. I dette området er det nemlig lett å finne ly.

Området kan på mange måter sammenlignes med åsen under Sollifjell i Leindalen. Særlig er området populært for barnefamilier, men også andre. Det grilles, man nyter sola, alle slags typer skileik foregår. Om sommeren går den T-merkede stien til Rondane gjennom området, passerer over Store Lunkefjell med avgreininger til blant annet Nordseter, Løvsåsen, Hornsjø, Sjusjøfjellet m.v.

Hele sommeren igjennom fra morgengry til solnedgang møter en alltid folk langs denne stien. Resten av området har stier på kryss og tvers. Sommertrafikken er selvsagt mer beskjeden enn vintertrafikken, men slitasjen i småstiene viser en helt annen trafikk nå enn for noen år tilbake. Jeg har lagt merke til at området også har vært brukt til lokale o-løp og selvsagt til bærplukking.

Vil det så inntreffe en skandale om Lunkelia ikke vedtas utbygd? Slik jeg tolker ordet skandale, kan jeg ikke forstå annet enn at uansett utfall, vil det ikke skje noen skandale. Men et endelig utbyggingsvedtak vil redusere kvaliteten på sjusjøområdet som turistdestinasjon og føre til at brukerne vil bli svært skuffet og meget frustrerte - lenge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.