Torsdag ble et 46-årig dansk Hells Angels-medlem framstilt for varetektsfengsling i Ystad byrett i Sverige.

Onsdag ble en 24-åring varetektsfengslet for 13 dager av dommervakten i København.

Les også: To tilknyttet Hells Angels pågrepet

De er begge begjært utlevert til Norge, siktet for angrepet på HamKams Franck Semou, som fikk slått kraniebrudd med en hammer.

DRAPSFORSØK

Det er den danske avisen Ekstra Bladet som torsdag kveld melder at 46-åringen er en veteran i danske Hells Angels, og at han på 90-tallet ble dømt til en lengre fengselsstraff for drapsforsøk på Bandidos-medlemmer, under den MC-krigen som bomben mot Bandidos i Drammen var en del av, og som flere medlemmer av Hells Angels i Hamar ble dømt for å ha stått bak.

Etter det HA får opplyst nekter begge mennene å bli utlevert til Norge.

NORDISK ARRESTORDRE

Da politiet reiste fra Hamar til Sverige og Danmark for noen dager siden, hadde de med seg en nordisk arrestordre i Semou-saken.

Dette er en «kombinert» løsning med både arrestordre og utleveringsbegjæring, og det var domstolen på Hamar som hadde gitt politiet rett til å pågripe de to mennene som de mener har tilknytning til Hells Angels.

DOMSTOLER AVGJØR

Så lenge de siktede mennene nekter å bli utlevert til Norge frivillig, blir det opp til domstoler i Sverige og Danmark å avgjøre utleveringsspørsmålet.

Rettssystemene i våre to naboland er nokså like det norske.– Det nordiske samarbeidet er noe av det mer sømløse vi arbeider under. Samtykker de ikke, så blir det opp til domstolene der de er pågrepet å avgjøre utleveringsspørsmålet, sier politiadvokat Magnus Schartum Hansen til HA.Han tror ikke det nødvendigvis vil ta lang tid å få domstolene til å behandle utlevering av de to mennene.

AVHØRT I KØBENHAVN

Franck Semou selv ble etter det HA kjenner til avhørt av Hamar-politiet i København onsdag.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si hva han har forklart.

Semou har etter det HA kjenner til foreløpig ikke fått oppnevnt noen bistandsadvokat i saken, og han har status som fornærmet.

Les også
NYHET - Er tidligere dømt for drapsforsøk.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.