«Kommunen bør ha en frontperson som snakker tydelig, er folkelig og har vyer». Einar Busterud er intervjuet i Hamar Dagblad: Han snakker nok om seg sjøl. Men fyller han kravene?

Når alle vet at hovedoppgaven til «frontpersonen» består i å holde styr på økonomien, hvor langt holder det da? I hans tid som leder førte han kommunen inn i en gjeldssituasjon det vil ta en generasjon å betale seg ut av. Tre milliarder er mange penger, når det bare er skattebetalerne det kan hentes penger hos. Låne mer er jo ingen løsning?

Ja visst, mange av investeringene er flott. Ny Strandgate, ny Vangsvei. Noen er mindre vellykkede. Ham-Kam banen, stupetårnet, - Stortorget, også kalt «steinrøysa neri bakken». Alt ble til for lånte penger.

Som ordfører styrte han kommunen med penger han ikke hadde, måtte låne alt. Da vedtak om å bygge kulturhus ble fattet var kommunen i en situasjon der det ikke kunne betales hverken renter og avdrag, eller til drift og vedlikehold. Et vedtak om en investering på 750 millioner ble gjort, uten tanke på hvilken økonomisk belastning dette ville føre med seg de nærmeste par tiår. Her var nok vyer inne i bildet, altfor store slike. Nå mangler politikerne penger – store summer. Om litt står eldrebølgen på trappa. Hva da?

Folket i valg skal avgjøre hvem som skal ha deres tillit. Har vi stått overfor viktigere valg noen gang?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.