En død gaupe er funnet i Åmot, drept av en kule, høyst sannsynlig avfyrt av en kriminell krypskytter. Det er beroligende at det ikke var en av statens egne viltforvaltere eller naturoppsyn og dets legitime jegere som sto for udåden. Nå blir den døde gaupes endelikt kartotekført som overlagt drap og politianmeldt som en alvorlig miljøkriminalitet, av verste sort.

Åstedsundersøkelse og almen etterforsking er etablert for å kartlegge og, om mulig, å finne den antatte kriminelle krypskytter. Hadde kattepusen blitt erklært uønsket i området ville selvfølgelig statens naturforvaltning straks utstedt dødsdom og mobilisert egne skytteskvadroner. Det er jo tross alt naturoppsyn og vern som er agenda for etatene, inkludert såkalte legitime avlivninger.

For offeret, i dette tilfelle en vilkårlig gaupe, er definisjon av lovlighet og kriminalitet sikkert ikke av interesse, den ville bare leve ut sin natur i eget naturlige habitat. Den er sikkert også uvitende om lovlig vilt eller vernet status, ei heller lestet for ferdig boksmat og langt fra noen servil dominisert pusekatt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.