Jeg har med stor interesse lest innlegget til Andersen, Kolltveit og Sletvold om eldre folks status i Ringsaker kommune. En lignende beretning kunne trolig vært skrevet om flere andre kommuner. En stor del av elendigheten synes å oppstå ved at de eldre er kraftig underrepresentert i styrende organer. Det er meningen at eldrerådene skal rette opp noe av denne uheldige skjevheten. En forutsetning er da at de eldre tar opp saker og benytter seg av disse rådene. Etter min mening er de eldre altfor beskjedne og passive, og kommer altfor sent med sine ønsker.

Det er stort behov for en innsats på dette område, blant annet opplysning om eldrerådenes rolle i samfunnet. Det er på tide at vi kommer i gang med dette.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.