I HA 19. juli tar ordfører Einar Busterud for seg Hamar kommunes prioriteringer for å skaffe flere leiligheter nær bykjernen og Miljøverndepartementets krav i SMAT-planen i 2001 om at Hamar flyplass måtte nedbygges, dersom departementet skulle godta boligbygging på dyrket mark I Lund og Vold.

Les hva Einar Busterud skrev 19. juli.

Hamar kommune kan neppe argumentere med at kommunen har stor mangel på boligtomter. verken i bykjernen eller i mer perifere strøk. Da Hamar og Vang ble slått sammen i 1992 var et hovedargument at den nye kommunen ville få rikelig med tomter til både næringsbygg og boliger i Vang. Det er vel heller ikke saklig grunnlag for å tvile på at det finnes ganske gode muligheter for fortetting i bykjernen uten å angripe grøntområdene.

At statlige myndigheter som for eksempel Miljøverndepartementet ikke setter særlig stor pris på nedbygging av noe av den beste matjorda vi har i vårt land, er en kjent sak. Det er også en kjent sak at statlige myndigheter over lang tid har satt langsiktig godkjenning av Hamar flyplass «på vent». Det er i dag neppe grunnlag for faste flyruter på Hamar flyplass, men som kjent er det vanskelig å spå om hva fremtiden kan bringe med seg av nye behov.

Personlig mener jeg at det må være dårlig samfunnsøkonomi å legge ned Hamar flyplass - for så å bygge en ny interkommunal småflyplass og en helikopterbase 15 km radius fra Hamar, slik Busterud nevner i sitt innlegg.

Som jeg peker på i mitt innlegg 19. juli, er et viktig stikkord: totalberedskap, og det er her tilstrekkelig å vise til nåværende situasjon med brannkatastrofe i vårt naboland, Sverige, hvor store områder i Jämtland, Härjedalen og Helsingeland må evakueres, og hvor flere områder på 25 kvadratkilometer står i brann.

Hva om en slik katastrofe skulle ramme Hedmarken, og hvor skal brannbombefly da holde til, dersom hjelp fra for eksempel Italia, Frankrike og andre vestlige land skulle bli nødvendig?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.