Live Giset (V) og Stig Vaagan (V) oppfordrer i HA 21. februar folk om å respektere kommunestyrets valg av trasé øst. Disen Hagebys Vel vil respektere statens endelige valg. Inntil valget er tatt av staten, vil vi fortsette å fremme våre synspunkter. Det skjer ikke i en omkamp, men underveis i en demokratisk maratonkamp som ennå ikke er avsluttet.

Kommunestyrets vedtak for trasé øst ble etter Disen Hagebys Vels oppfatning fattet med et for svakt grunnlag. Bane NOR har verken utredet tilsving for godstransport, landbrukskulvert eller stasjon lenger sør. Disse løsningene vil hver for seg eller samlet skape enda større økonomiske og miljømessige utfordringer for trasé øst.

Blir trasé øst valgt til tross for Bane NORs og Fylkesmannens frarådinger, vil Disen Hagebys Vel kjempe videre for best mulig avbøtende tiltak for å ivareta det gode bomiljøet på Disen. Vi oppfordrer Venstre og andre øst-tilhengere om å innta den samme konstruktive holdningen hvis trasé vest blir valgt.

Leder Disen Hagebys Vel

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.