Det har falt enkelte i Arbeiderpartiet tungt for brystet at vi med vårt vedtak om å skifte side også støtter Aasa Gjestvang (Sp) som ordførerkandidat. Det gjør vi som en konsekvens av det budskapet vi har framført under hele valgkampen. Vi vil utsette byggingen av Tingvold og framskynde moderniseringen av Stange helse- og omsorgssenter.

Erik Kristiansen forteller at med Aps budsjett blir eiendomsskatten sju millioner kroner lavere i 2020 enn i 2019. Det er riktig. Det han ikke forteller er at Ap har økt promillesatsen fra 3,9 til 4,9. På den måten tar de inn igjen 13 millioner kroner i økt eiendomsskatt. For vår familie betyr det at i stedet for 3.000 kroner mindre i eiendomsskatt, slik det hadde vært med regjeringens opplegg, får vi 1.000 kroner i redusert eiendomsskatt. Da er det vel ikke helt korrekt å påstå at Ap ikke øker eiendomsskatten?

Erik Kristiansen gjør også et poeng av at vi skal samarbeide med Frp. Alle partier har noe man kan være enig om. Jeg har lært representantene i Frp som dyktige og realistiske politikere. Derfor skal vi nok finne ut av dette på samme måten som Ap må finne ut av spørsmål om næringsutvikling og boligbygging i samarbeid med MDG.

Min bakgrunn er fra Ap. Men det Ap jeg opplever i dag står langt fra det Ap jeg kjente i sin tid. I dag ville jeg valgt Sp om jeg ikke hadde stemt på Pensjonistpartiet. Ikke minst skyldes det partienes forskjellige tilnærming til EU og EØS. Det er nok å nevne ACER som jeg, og over 100 Ap-ordførere, var uenig i.

Etter fire år i kommunestyret har jeg lært Aasa Gjestvang å kjenne som en dyktig og kunnskapsrik politiker. Hun er arbeidsom og har stor gjennomføringskraft. Jeg tror også at hun har mot nok til å ta de upopulære grepene som skal til for å få Stanges økonomi på fote igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.