Vi leser stadig om det grønne skiftet. Mange tar i bruk begrepet. Noen med god grunn, andre med feilaktig begrunnelse. Ordningen med grønne sertifikater fører til at vi subsidierer vindturbiner og småkraftverk. Begge deler fører til natur- ødeleggelser. Det hevdes at dette bedrer klimaet noe som er tilbakevist. Det er naturlig å spørre: Er dette et grønt skifte?

Et annet eksempel er el-bilen.. Om denne er klimavennlig er avhengig av hvilke forutsetninger vi bruker. Kjøper av elbilen får store avgiftslettelser- en sterk subsidiering. Igjen er det naturlig å spørre; Er dette et grønt skifte?

Den vindturbinparken som et ukjent tysk firma, (60 prosent), Eidsiva (20 prosent) og Gudbrandsdal Energi (20 prosent) står bak er ikke bærekraftig og vil være en utgiftspost for det norske samfunn. At dette er et spennende prosjekt er lett å forstå. Spennende hvor stort underskuddet blir?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.