Endelig har Moelv befestet sin stilling som knutepunktet midt i Innlandet. Nå når beslutningen er tatt om at hovedsykehuset i Innlandet skal ligge enten ved vestre eller østre brufot, vil Moelv bli sykehusbyen åkke som. Grensa i Mjøsa som ingen har sett, men som har vært viktig for mange, eksisterer ikke lenger.

Vi er nå nærmest offentlig erklært som den mest sentrale byen i Innlandet. Og det forplikter! Forpliktelser som kommunen og fylkeskommunen må ta på alvor. Jeg har stort håp og tro på disse forvaltningsorganene vil ivareta dette på en klok og god måte. Ringsaker kommune vil presentere sine planer for Moskogen i løpet av våren og noen har også tatt til orde for en ny områdeplan for stasjonsbyen. Næringstomter må erverves og stasjonsbyen må få et løft.

Dette er liflige toner i den tilstundende våren når sevja atter stiger etter en tung og mørk vinter. Dette kaller på glede og optimisme. Og nå forventes at stasjonsbyen blir vertskap for flere kommunale arrangementer og også får gleden av å være den sjølskrevne møteplassen når Innlandets byråkrater og folkevalgte skal samles for å enes om viktige saker for å bringe Innlandet framover.

Nå skal det tas tak for Moelv. Endelig er det vår tur. Nå må vi vise oss som verdige verter slik at vi støtter opp om tiltakene som kommer. Fra å ha vært en smule duknakket, er det nå absolutt grunn til å rette ryggen og se framover med smil om munn. Lykke til!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.