Senest tirsdag er HAs redaktør ute og støtter Hamar Ap som nå vil at elevene skal gå på Katta.

Ordningen har vart i flere år, også da Hamar Ap var i flertallsposisjon. Det ble hverken foreslått, langt mindre gjort endringer i undervisningstilbudet i de fire årene. Jeg tar det som en positiv oppmuntring at Hamar Ap har mer tro på nåværende flertalls gjennomføringsevne enn sin egen.

Les også: Integrering har en pris

Jeg har også i utgangspunktet sympati for forslaget. Sosialt er det lett å skjønne at elevene ønsker å gå sammen med jevnaldrende selv om undervisningen er på grunnskolenivå. Men det er verdt å merke seg at «jevnaldrende» i dette tilfellet er opptil 24 år. At en 24-åring og en 16-åring kan regnes som jevnaldrende vil vel de fleste stille seg noe tvilende til.

Les også: Vil gå på skole med jevnaldrende

I forrige uke samlet Fylkesmannen i Hedmark alle kommuner til møte. Et av temaene var integrering. Underdirektør i IMDI Lisbeth Dalin trakk da spesielt fram Hamar kommunes grunnskoletilbud for ungdommer som et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner. Som fagetat var altså IMDI svært fornøyd med tilbudet som blir gitt.

Les også: Staten bør ta regningen

Jeg er åpen for andre måter å organisere grunnskoletilbudet til ungdommer over grunnskolealder i Hamar. Men jeg mener uansett at det er det faglige utbyttet og innholdet i undervisningen som er det viktigste. Det bør også være den viktigste faktoren når tilbudet skal evalueres.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.