Den gamle pensjonist, tidligere forsikringsøkonom/direktør, Einar Lang-Ree, viser i sine innlegg om Hamars økonomi at han fremdeles er en ener i å være realist og økonomisk analytiker. Nå sist med innleggene i HA 5. og 6. mai.

Han avslutter sitt innlegg slik 5. mai: «Det sier seg selv: Einar Busterud og hans BBL-folk kan da ikke ha nok tillit til å fortsette sin politikk?». Avslutningen på innlegget 6.mai, adressert til Høyres Knut Fangberget, er: «Politikerne må ha «hendene på rattet»-styre økonomien og ha ansvaret for den. Å skylde på rådmennene er ansvarsfraskrivelse. Intet annet.» Det er noe som bestandig har kjennetegnet BBL og Høyre siden de kom i opposisjon etter valget i 2011: De toer sine hender og legger skylda på andre for at Hamar er inne i et økonomisk uføre.

Faktum er: BBL/Busterud hadde Høyre som solid støtte og politisk haleheng i den periode de styrte Hamar, 1999-2011. Den kjennetegnes ved økonomiske skandaler og overinvesteringer. Vi i «Gubbegruppa» har blitt betegnet som «sure og gretne gubber» av BBL med flere for den kritikk vi har framført over en lang periode mot det vi så som en helt uansvarlig økonomisk politikk fra BBL og Høyre. Når vi nå ser på resultatet av deres politikk så mener jeg at vår kritikk var berettiget.

Men BBL/Busterud og Høyres Fangberget skylder nå som før på andre for tingenes tilstand. Det er godt at Einar Lang-Ree får sagt dem noen sannhetens ord med sine gode innlegg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.