Det er lett å skjønne at vi har økt CO2-innholdet i atmosfæren i et kolossalt tempo. Den som fornekter det, er fullstendig kunnskapsløs. Hvor mange tonn kull, olje og gass har vi brent i løpet av et hundreår eller to? Hvor kraftig har ikke dette akselerert de siste 50 åra? Dette er karbon jorda har lagret trygt og godt i millioner av år. Og så tror noen vi har brent alt dette i løpet av noen tiår uten at CO2-konsentrasjonen i atmosfæren blir vesentlig økt?

For å ignorere dette må en være sikker på at CO2 i atmosfæren ikke har vesentlig innvirkning på klimaet vårt. Hvilke forskningsresultater har klimaskeptikerne å støtte seg på? Hvilke forsøk og beregninger er det som godtgjør at det økte CO2-nivået er ufarlig? Her trengs mer enn ord. Her trengs etterprøvbare vitenskapelige arbeider, arbeider som ikke bare «menigheten» går god for!

Når Frp på sitt landsmøte fnyser av CO2 og heier fram oljen, legger de etter all sannsynlighet effektive planer for hvordan vi skal grave vår egen grav. Hva skal vi med nye oljebrønner når hele verden om få år har innsett at oljen må ligge? Hvilken glede har vi av å fortsette blindveien inn i «oljeeventyret» hvis verden, oss medregnet, av den grunn raseres av storm og uvær, flom og tørke? Hva skal vi leve av når oljen blir verdiløs? Når maten tørker bort det ene året og drukner det andre? Hvordan skal vi hanskes med vår samvittighet når folk i store deler av verden omkommer i naturkatastrofer som skyldes vår uforstand og grådighet?

Nå må vi innse at oljen er i ferd med å gå fra å være «det sorte gull» til å bli det «sorte hull» som kan trekke oss med seg i undergangen. Nå må vi lete etter og satse på bærekraftige, naturvennlige næringer. Vil Frp og andre tvilere ta konsekvensene av framtidsutsiktene og legge bort troen på fortsatt oljeeventyr? Vil de være med og satse på at kloden vår i det minste skal være beboelig i framtida?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.