Jeg tar gjerne buss og tog, og kan glede meg over god koordinering. Som da jeg på tirsdag kom med bussen fra Gjøvik og skulle videre med intercity-toget mot Oslo.

Bussen seilte inn på stasjonen idet toget stod ferdig til å gå. Men konduktøren på toget så meg, og ventet mens jeg småløp fra bussen og inn på toget. Det hele gikk som hånd i hanske, og buss/tog-bytte var unnagjort på et minutt.

Men jeg ble sur da konduktøren skrev ut billetten. For med reglementet i ryggen førte han opp et ombordtillegg på 40 kroner som straffegebyr for at jeg ikke hadde kjøpt billett på forhånd. Men den selvsamme konduktør ville skjønt at hvis jeg skulle gjort det, ville jeg måtte vente en time på neste tog. Og ikke noe er så surt som nesten å rekke et tog. Det måtte da være å bli ilagt straffegebyr fordi man umulig kunne rekke å kjøpe billett.

Litt større fleksibilitet burde NSB-personalet ha råd til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.