Det er en stor mangel ved det norske veinettet at vi i liten grad har effektive hovedveier som binder landsdelene sammen. Siden Frp kom i regjering har vi jobbet målbevisst for å raskt bygge ut et slikt høyhastighetsveinett. Vi er nå godt i gang med utbyggingen av viktige strekninger på E6, E18 og E39.

Det er veiselskapet Nye Veier, som vi opprettet i 2015, som står for disse viktige utbyggingene og vi tilfører selskapet 5,4 milliarder kroner i 2019 for å videreføre deres raske og sammenhengende utbygging. Nye Veier ligger an til å spare hele 30 milliarder på sin utbyggingsportefølje, noe som både landets bilister og skattebetalere vil nyte godt av gjennom enda mer trygg, sikker møtefri vei og mindre bompenger.

Det bygges mer ny vei enn noen gang og vedlikeholdsetterslepet på både riks- og fylkesveier reduseres. Nye møtefrie hovedveier og godt vedlikeholdte fylkesveier er det viktigste vi kan gjøre for trafikksikkerheten. Totalt bevilges det 37 milliarder kroner til veiformål i 2019. I tillegg skal 104 kilometer med ny firefelts motorvei åpnes i 2019.

Samtidig som veibyggingen aldri har vært høyere, reduseres også bruken av bompenger. Bompengeandelen i nye veiprosjekter er redusert fra 40 prosent til 28 prosent og det er gjennomført en bompengereform som gir lavere bomtakster. Vi har fjernet hele 55 bomselskaper, slik at nå brukes mer penger på å nedbetale veien og mindre til byråkrati og administrasjon

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.