Historien gjentar seg. Det er ikke første gang det er avslørt gullkantede lønns- og pensjonsavtaler til ledere. Det blir heller ikke siste gang - dersom ikke systemet for inngåelse av den slags avtaler endres. Rinnan bekrefter overfor HA at han utarbeidet pensjonsavtalen sammen med styreleder. Paralellt med dette utarbeidet sikkert Rinnan satser for godtgjørelse til styremedlemmene. Her er vi ved mitt poeng: Uten å beskylde noen for korrupsjon vil de fleste sjå at denne koblingen lett kan føre til manglende objektivitet når vedtak skal fattes i forhold til ulike godtgjørelser. Mer eller mindre bevisst kan det oppstå en slags stilltiende overenskomst mellom partene om bl.a. godtgjørelse - uten at en kan beskylde noen av partene for noe galt. Derfor er også partene i en slik sak like overrasket hver gang saken blir “avslørt”, d.v.s. gjort kjent for folk flest. Noen vil med rette kalle dette historien om bukken og havresekken, og særlig politikere på venstresida er sjokkert over det som har skjedd. Samtidig er det nok av eksempler på at de samme politikerne “går i samme fella” når de sjøl sitter i viktige verv - gode avtaler til Direktøren og høye styrehonorar. Det er på tide at systemet blir endret. Dette går på tilliten løs til politikere og politikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.