Mens vi venter på at HamKam skal ta steget tilbake til toppfotballen, skjer det likevel lovende ting på Briskeby. Det er all grunn til å stille seg positiv til det utspillet ordfører Einar Busterud (BBL) kom med her i Hamar Arbeiderblad i går. Han ønsker å rive det gamle klubbhuset, og sette i stand sørsiden av Briskeby som aldri ble ferdig.

Truls Haakonsen, John Nicklas Hage og Ståle Solbakken er blant dem som eier tomtene på baksiden av klubbhuset. Det bør med andre ord være en god mulighet for at kommunen kan få til et konstruktivt samarbeid med sikte på å utvikle området. Et leilighetsbygg er blant alternativene som vurderes. Det viktigste nå er at vi får en god prosess mellom kommunen og private interesser.

Hvis det gamle klubbhuset blir revet og sørenden av stadion modernisert, vil vi ikke bare kunne glede oss over at det Busterud kaller «slum» blir fjernet. Et slikt grep betyr også at det som har blitt et slags ufrivillig minnesmerke over Briskeby-skandalen jevnes med jorda.

Utbyggingen av Briskeby endte som kjent med at Hamar kommune måtte gå inn og redde selskapene som sto bak stadionutbyggingen. 103 millioner kroner ble kommunens ekstraregning stipulert til i 2011. Senere har tapet blitt redusert til 38 millioner kroner. Forhåpentligvis er tiden nå inne til å legge dette mørke kapittelet bak oss. I stedet kan vi ferdigstille stadion og håpe på sportslig suksess.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00